14. marraskuuta 2010

Soijarouhe-perunasoselaatikko

Vaikka rakastankin uusia ruokajuttuja ja kokeilen uusia reseptejä tiuhaan tahtiin, väittäisin että ihan yhtä kivaa on myös palata ihan perusasioiden äärelle. Tavalliset kotiruoat ja eritoten lapsuudesta tutut turvamuonat maittavat ainakin minulle vielä vuosienkin jälkeen. Yksi tämän syksyn ehdottomista suosikeista on ollut soijarouhe-perunasoselaatikko, joka on kaikessa lämpöisyydessään ja muhevuudessaan tuonut lämpöä moniin kylmänkoleisiin päiviin. Reseptinä olen käyttänyt Marin toimivaksi todettua ohjetta. Tämänkertaiseen muusilaatikkoon lisäsin myös sienipurkin pohjat ja juustoraastepussin rippeet, mutta se ei ole missään tapauksessa välttämätöntä.


6 dl perunamuusia (2 ps valmisperunamuusijauhetta tai n. 1 kg perunoita)
1,5 dl soijarouhetta (kuivana)
n. 2,5- 3 dl vettä (puolitoistakertaisesti soijarouheen määrä)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
(1 dl suppilovahveroita)
2-3 rkl tomaattipyreetä
soijakastiketta
pippuria
öljyä paistamiseen
(emmental-raastetta)

Kuumenna reilusti öljyä pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet. Kuullota tovi. Lisää tomaattipyree ja kuiva soijarouhe. Pyöräytä soijarouhetta öljy-sipuli-tomaattiseoksessa niin, että rasva hieman imeytyy, ja lisää sen jälkeen vettä vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Soijarouhe on valmista, kun se ei enää ime itsensä nestettä. Lisää lopuksi pippuria ja soijakastiketta. Tarkista maku.
Valmista muusi joko perunamuusijauheesta tai perunoista. Kokoa täytteet vuokaan siten, että alin kerros on muusia, välikerros soijarouheseosta ja päällinen muusia. Paista soijaperunasoselaatikkoa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

6 kommenttia:

 1. Tämä oli kouluaikojen suosikki (lihaisena) mutta soijalla ei olekaan vielä kokeillut. Eli kokeiluun tämäkin!

  VastaaPoista
 2. Oon kyllä sun kanssa ihan samaa mieltä, että perusruoat on pop, vaikka uusiakin reseptejä on kiva kokeilla.

  Soijaperunasoselaatikkoa en kyllä minäkään ole vielä kokeillut, mutta ihan varmasti tulen pian pelastamaan laiskottelupäivän tällä reseptillä!

  VastaaPoista
 3. Anna: minä vihasin jossain vaiheessa kouluaikojen lihaisaa versiota tästä, mutta lämpesin kyllä sitten myöhemmällä iällä. Nykyisin tämä onkin yksi arkiruokien lemppareista, eritoten näin talviaikaan.

  Oona: se on jännä juttu, miten ne kaikista arkipäiväisimmät ja simppeleimmät ruoat on yleensä niitä kaikista herkullisimpia :) kannattaa kokeilla tätä soijarouheversiota, on hyvvää!

  VastaaPoista
 4. Testasin reseptiä ja tuli kyllä herkullista! Kiitos siis ohjeesta. :)

  VastaaPoista
 5. Tätä tein tänään ja onnistui oikein hyvin! Suolaa kyllä lisäsin ohjeeseen.

  VastaaPoista