11. huhtikuuta 2010

Mozzarella-pastasalaatti

Tuntuu vähän ehkä huijaukselta kutsua salaatiksi jotain, joka koostuu pääasiallisesti makaronista. Mutta kutsunpa nyt kuitenkin, löytyyhän tuolta seasta kuitenkin vähän rehujakin! Seuraavanlaista pastamössöä ollaan siis pupellettu iltapalaksi kuluvan viikonlopun aikana. Muuten hyvinkin toimiva setti, mutta mozzarella oli kyllä aiiivan liian laimea juustovalinta - suolainen feta olisi tuonut tähän huomattavasti enemmän makua ja särmää. Tai vaihtoehtoisesti vaikka itsemarinoidut katkaravut. Tulkoon resepti ja kuvat kuitenkin nyt julkaistuksi, sillä tästä saa ihan kelpo salaatin vaihtamalla mozzarellan johonkin vähän maistuvampaan ainesosaan.

     

6 dl  kukkamakaronia (Myllyn Paras)
4 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
liraus balsamiviinietikkaa
pippurirouhetta ja Lämmintä Sisiliaa

1/2 punasipuli
1/2 rs rucolaa
200 g kirsikkatomaatteja
1 punainen paprika
n. 6 aurinkokuivattua tomaattia
1 pss minimozzarellapalloja

Keitä pasta kypsäksi kasvisliemikuutiossa maustetussa vedessä. Valuta ja kaada salaattikulhoon. Sekoita joukkoon aurinkokuivattujen tomaattien öljyä sekä balsamicoa. Mausta maun mukaan ja jätä marinoitumaan jääkaappiin pariksi tunniksi. Sekoita sitten joukkoon pilkottu sipuli, puolitetut kirsikkatomaatit sekä paloiteltu paprikat ja aurinkokuivatut tomaatit. Lisää myös rucola ja mozzarellat. Sekoita huolellisesti keskenään ja tarkista maku.

     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti