6. heinäkuuta 2009

Tofua curry-kookoskastikkeessa

Useampi kuukausi sitten raportoin täällä ensikosketuksestani etnokaupan pehmeään tofuun. Tuolloin en ihan täysin lämmennyt tälle normikaupan versiota huomattavasti lössömmälle köntille, mikä oli sääli jo ihan noiden tofujen hintaerojen vuoksi. Sain kuitenkin kommenttiboksiin vinkkejä, että pehmeä tofu kannattaa viskata pakkaseen ensin, jonka jälkeen sulatettuna se on paitsi kiinteämpää, myös imee makuja itseensä pesusienen lailla. No, otin tietysti neuvoista vaarin ja ajat ovat todellakin noista päivistä muuttuneet - nyt tämä etnotofu on mielestäni ihan huippua tavaraa! Tässäkään ruuassa en millään lailla edes marinoinut tofua, mutta silti se imi kastikkeen makuja itseensä herkullisella tavalla.

Siinä missä tofu oli pahimpina opiskelukitsasteluaikoina jopa eräänlainen harvinainen, kalliimman puoleinen herkku, niin nykyään meiltä löytyy lähes aina pakkasesta kimpale jos toinenkin tofua. Etnokaupan tofua kannattaa tosiaan suosia jo ihan taloudellisista syistä (vrt. Super Tahoe -tofu esim. Vii Voanissa 500g/1,50e, normikaupan Soya -merkkinen tofu 270g/nelisen euroako se nyt oli). Saan ihan hervottomia kicksejä tuosta säästön suuruudesta ;)

Resepti tähän ruokaan löytyi täältä, ja olen siihen ainoastaan hieman säätänyt ainesten määriä. Sottaisen oloiset kuvat ei oikein tee oikeutta tälle ruualle, tämä oli nimittäin kaikessa yksinkertaisuudessa mielettömän hyvää! Jopa minä, joka en normaalisti siedä kovin montaa makeaa elementtiä ruuassani, tykkäsin tästä hullun lailla - vaikkakin makeuskiintiöni oli sitten loppupäiväksi täynnä.


(4 annosta)

500 g tofua
n. 1 rkl soijakastiketta
1 tlk (4 dl) kookosmaitoa
1 tl (kukkurallinen) currya
2 porkkanaa
1/4 tl tuoretta punaista chiliä
1 tlk ananaspaloja
1 suurehko punainen paprika
1 dl tuoretta basilikaa

Valuta tarvittaessa ylimääräinen neste tofu pois ja kuutioi sitten tofu. Kuumenna loraus öljyä pannulla. Lisää kuutioidut tofut pannulle ja kääntele hetki. Kaada joukkoon soijakastike ja sekoittele varovasti. Kääntele muutama minuutti, kunnes tofut ovat hieman ottaneet väriä itseensä. Siirrä tofut pois pannulta, mutta pidä pannu kuitenkin lämpimänä.

Suikaloi porkkanat ja paprika sekä silppua chili ja basilika. Valuta ananakset. Kaada pannulle kookosmaito sekä curryjauhe. Sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon porkkanat, chili, ananakset sekä paprika. Keittele viitisen minuuttia, kunnes kastike kiehuu sopivasti kasaan. Kääntele sitten tofut joukkoon. Lisää lopuksi silputtu basilika. Tarjoa kastike esim. nuudelien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti