11. kesäkuuta 2009

Fetalla ja pinaatilla täytetyt broilerinfileet

Jääkaappiin oli jäänyt pyörimään paketillinen broilerinfileitä, joiden viimeinen käyttöpäivä läheni uhkaavasti. En jostain syystä meinannut millään keksiä, mitä kivaa niistä voisi tehdä, ja olin jo päätymässä johonkin tavanomaiseen kana&uunikasvikset-tyyppiseen settiin. Kauppamatkalla sitten sain päähäni, että mitä jos broiskun kylkeen lykkäisi vähän fetajuustoa ja pinaattia - siinä on nimittäin parivaljakko, joka harvoin tuottaa pettymyksen. Ja toimivathan nuo myös kanaan yhdistettynä vallan erinomaisesti! Tuoreen pinaatin kilohinta tosin järkyttää opiskelijabudjetilla elävää joka kerta yhtä pahasti, mutta tähän tarkoitukseen piti saada tuoretta ihan ehdottomasti. Ylijäämäkanoista, -fetoista ja -pinaateista syntynee huomenna myös oikein oivallinen lounas- tai iltapalasalaatti.


broilerinfileitä
suolaa, pippuria
tuoretta pinaattia
fetajuustoa
tuorejuustoa (minulla makuna valkosipuli)
sitruunamehua

Keitä pinaatinlehtiä kiehuvassa vedesä hetki, niin että lehdet painuvat kasaan. Valuta hyvin ja silppua pienemmiksi. Sekoita kulhossa keskenään pinaatti ja murusteltu feta. Notkista seos tuorejuustolla, mausta sitruunamehulla ja pippurirouheella. Suolaa ja pippuroi broilerinfileet. Jos fileet ovat paksuja, voit tehdä niihin viillon ja täyttää sitten feta-pinaattiseoksella. Jos fileet ovat ohuita (kuten minulla), lusikoi jokaiselle fileelle feta-pinaattiseosta, rullaa filee napakalle rullalle ja kiinnitä hammastikulla. Ruskista broilereita ensin pannulla niin, että saavat hieman väriä. Kypsennä sitten vielä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Tarjoa esim. salaatin, riisin ja tuorejuustokastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti